
PONIEDZIAŁEK 10.02.2025
ŚNIADANIE:
- Zupa mleczna: Płatki owsiane na mleku
- Kanapka: Pieczywo mieszane, masło, wędlina drobiowa, wieprzowa,
- Warzywa: sałata, pomidor, ogórek, papryka czerwona, kiełki rzodkiewki
- Napój: Herbata z cytryną
- Deser: jabłko
ALERGENY: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, orzechy.
OBIAD:
- Zupa: Pieczarkowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym
- II Danie: Naleśniki z dżemem truskawkowym i bitą śmietaną
- Napój: Kompot owocowy
ALERGENY: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, seler, jaja.
PODWIECZOREK:
- Tosty z szynką i serem
- Kajzerka, masło,
- Napój: Herbata z miodem
- Po godzinie 15:00:Pieczywo mieszane, masło
ALERGENY: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne
WTOREK 11.02.2025
ŚNIADANIE:
- Zupa mleczna: Kakao na mleku
- Kanapka: Pieczywo mieszane, masło, wędlina drobiowa/wieprzowa, salami
- Warzywa: sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka
- Napój: herbata z cytryną
- Deser: jabłko
ALERGENY: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, orzechy.
OBIAD:
- Zupa: Pomidorowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym
- II danie: Nugetsy z kurczaka, ziemniaki, mix sałat
Napój: Kompot owocowy
ALERGENY: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, seler, jaja.
PODWIECZOREK:
- Sernik na zimno
- Pieczywo mieszane, masło,
- owoce sezonowe
- Napój: Herbata owocowa
- Po godzinie 15:00: pieczywo, masło
ALERGENY: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne
ŚRODA 12.02.2025
ŚNIADANIE:
- Zupa mleczna: Płatki ryżowe na mleku
- Kanapka: Pieczywo mieszane, masło, wędlina wieprzowa,drobiowa
- Warzywa: sałata, ogórek, pomidor, papryka
- Napój: Herbata z cytryną
- Deser: banan
ALERGENY: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, orzechy.
OBIAD:
- Zupa: Krem z marchewki z grzankami na wywarze mięsno-warzywnym
- II danie: Schab w sosie własnym, ziemniaki, sur z buraka i jabłka
- Napój: Kompot owocowy
ALERGENY: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, seler, jaja.
PODWIECZOREK:
- Banan w polewie czekoladowej
- owoce sezonowe
- Napój: Herbata owocowa
- Po godzinie 15:00: Pieczywo mieszane, masło
ALERGENY: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne
CZWARTEK 13.02.2025
ŚNIADANIE:
- Zupa mleczna: Płatki kukurydziane na mleku
- Kanapka:Pieczywo mieszane, masło,wędlina drobiowa, wieprzowa, jajko na twardo
- Warzywa:sałata, ogórek, pomidor, szczypior
- Napój: Herbata z cytryną
- Deser: jabłko
ALERGENY: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, orzechy.
OBIAD:
- Zupa: Rosół z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym
- II Danie: Kopytka szpinakowe, gulasz wieprzowy, sur z czerwonej kapusty
- Napój: Kompot owocowy
ALERGENY: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, seler, jaja.
PODWIECZOREK:
- Kajzerka, masło, nutella
- pieczywo mieszane, masło
- owoce sezonowe
- Napój: Herbata
- Po godzinie 15:00:Pieczywo mieszane, masło
ALERGENY: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne
PIĄTEK 14.02.2025
ŚNIADANIE:
- Zupa mleczna: Kasza manna na mleku
- Kanapka:Pieczywo mieszane, masło, wędlina drobiowa/wieprzowa, ser żółty
- Napój:Herbata z cytryną
- Deser:Jabłko
ALERGENY: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, orzechy.
OBIAD:
- Zupa: Kapuśniak z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym
- II danie: Kotlet jajeczny, ziemniaki, sur z pora i marchewki
- Napój: Kompot truskawkowy
ALERGENY: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, seler, jaja.
PODWIECZOREK:
- Kisiel truskawkowy, herbatnik
- owoce sezonowe
- Napój: Herbata
- Po godzinie 15:00:Pieczywo, masło
ALERGENY: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne
Alergeny występujące w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut)
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy: włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacjowe, makadamia oraz produkty przygotowane na ich bazie)
- Seler i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Przyprawy używane do przygotowania posiłków:
Pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy;
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.